Burgery, burácení motorů a rekordní pálivé výzvy. Cars & Food Festival 2025 opět nadchl Ostravu

Vůně grilovaného masa, burácení motorů a přátelská atmosféra zaplnily v sobotu 21. června halu Trojhalí a její okolí. Cars & Food Festival 2025 spojil to nejlepší z automobilového světa s kulinářským zážitkem. Letos jsem se festivalu bohužel zúčastnila jen do 13:00, ale i tak toho bylo víc než dost, co stálo za to zažít. A co jsem nestihla, vám aspoň naservíruji v krátkém přehledu.

Hned po deváté ranní se hala Trojhalí otevřela veřejnosti a v tu chvíli bylo jasné, že to bude velký den. Úvodní přivítání a seznámení s programem rychle naladilo příjemnou atmosféru a pak se festival rozjel naplno.

Nejprve soutěž pro děti, kde bylo vidět, jak moc si organizátoři dali záležet i na rodinném publiku. Krátce nato nastoupil na scénu Zoltán alias Dr. Grill a rozjel pořádnou burger show. A nejen tak ledajakou. Masité voňavé burgery připravoval s lehkostí profíka a nadšení publika bylo znát.

Poté přišla na řadu další kuchařská show, tentokrát s Vaškem Obodou, kterého možná znáte z Hell’s Kitchen Česko. I on předvedl své kuchařské umění s nadhledem a šarmem. Ve vzduchu vonělo grilované maso, bylinky i česnek a už v tu chvíli bylo jasné, že tady si rozhodně nikdo neodnese jen vizuální zážitky.

Kolem poledne jsem ještě stihla soutěž o ceny pro dospělé a skvělou kuchařskou dvojici, bratry Čermákovy z Fenix Gril. Jejich show byla plná energie a inspirace pro všechny, kdo si doma rádi hrají s grilem.

Bohužel jsem musela odejít krátce po jejich vystoupení a přišla tak o další skvělý program. A že toho ještě bylo dost. Například rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem a Pavlem Kostkou z Mama’s bistra, během kterého nejen mluvili o své gastronomii, ale také se chopili zástěr a rozjeli další burger show. Vrcholem odpoledne byly rekordy. Konzumace 100 párků Radimem Dvořáčkem a pálivá výzva s Carolina Reaper papričkami. Jen pro silné povahy.

Do programu se ještě vešel rozhovor s Nshanem Avetisjanem z Marlenky, další soutěž pro děti, sýrové burgery a slavnostní vyhlášení nejlepších projektů. Festival oficiálně skončil v 17:00, ale chuťové zážitky a fotky s burgerem v ruce rozhodně zůstaly ještě dlouho potom.

V areálu nechyběly desítky stánků s jídlem, kde si opravdu každý přišel na své. Ať už jste milovníci masa, veganských specialit nebo sladkého, výběr byl neskutečně pestrý. Ochutnala jsem šťavnatý hovězí burger, prošla kolem stánků s asijskými nudlemi, řeckými gyrosy i domácími dezerty a byla to vůně vedle vůně. Co mě, ale naprosto dostalo, byla Fármářčina zmrzlina. Krásně nadýchaná, krémová, osvěžující a chuťově naprosto famózní. A nesmím zapomenout, ani na churros od Churros chocos. Křupavé na povrchu, vláčné uvnitř, obalené v cukru a podávané s lahodnou čokoládou. Naprosté nebe na jazyku. Kdo tyhle dobroty neochutnal, jako by na festivalu snad ani nebyl.

Cars & Food Festival 2025 opět potvrdil, že spojení motorů a gastronomie má v Ostravě své pevné místo. A já si příště rozhodně nechám víc času.

Autorka: Jasmína Tarabíková

Editorka: Soňa Lichtenbergová


Léto už klepe na dveře! My vám přinášíme rychlý a krátký přehled nejlepších gastrofestivalů v Česku, které si nesmíte nechat ujít.


Máte rádi naše dobrý zprávy a chtěli byste nás nějak podpořit? Prostřednictvím drobného příspěvku na náš transparentní účet můžete jednorázově či pravidelně pomoci Dobrým Zprávám se i nadále rozvíjet.


foto: food-festival.cz, instagram.com

 

Příspěvek vytvořen 6

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek
Dobrý Zprávy