Hráči World of Warcraft darovali charitě milion dolarů, a nyní mají nové přátele

Laťka v hodnotě jednoho milionu dolarů byla dosažena! Humanitární nezisková organizace Lékaři bez hranic a herní senzace World of Warcraft si stanovily cíl vybrat do konce března 500 000 dolarů. Zhruba o měsíc později se však jejich kasa zvětšila o další podobnou sumu a charitativní fond získal rovnou jeden milion dolarů. Za odměnu mají „WoWkaři“ nyní šanci získat dva nové herní mazlíčky – gorilu Bananas a lenochoda Daisy.

Proč zrovna lenochod a gorila? To je dosud neznámé. Ovšem tihle digitální mazlíčci mají pozitivní efekt rovnou na tři sféry, které představují hráči, Activision Blizzard (vývojová společnost), a dokonce i samotná planeta Země. Jelikož lidé kvůli pandemii covidu-19 trpí samotou a izolací, někteří lidé se obrací k hledání společnosti v různých virtuálních světech, které jim pomáhají se socializací. Dnes je to již mnohem více než jen pouhá hrst hráčů, kteří tyto virtuální světy vnímají jako záchranná lana, a proto si většina z nich přeje darovat něco zpět.

Neuběhlo příliš mnoho času od chvíle, kdy společnost Activison Blizzard představila „WoWku“ charitativní iniciativu, pro kterou hráči vybrali již zmíněný jeden milion dolarů. Z jejího programu si odnáší největší profit Lékaři bez hranic, charitativní organizace, která poskytuje lékařskou péči lidem po celém světě.

Jako odměnu za splnění svých finančních požadavků se tým společnosti rozhodl nabídnout hráčům duo tzv. petů. To je pro „WoWkaře“ samozřejmě pozitivní zpráva, a to i pro ty, kteří nechtěli či nemohli do charitativního fondu přispět. Tihle noví kamarádi jsou totiž velmi sympatičtí, a navíc si jdou svojí vlastní cestou navzdory původnímu systému petů. Lenochod Daisy se například na hráče přilepí jako plášť, což mu následně umožňuje použít funkci přivolání dalšího mazlíčka. Gorila Bananas na druhou stranu ale v tomto kontextu plní tradiční funkci peta, protože za vámi bude pobíhat po Azerothu, jak jste zvyklí u jiných mazlíčků.

Tyhle dvě chlupaté trofeje budou k dispozici pouze do 1. srpna, a tak neváhejte a honem si je přidejte do své sbírky!

Autor: Clara Andrews


Už jste slyšeli o počítačové hře Internet Highway, kterou vyvinula Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci? Učí hráče bezpečnosti na internetu.


Zdroj: Wowhead.com, Screenrant.com

Foto: Wowhead.com, Artstation.com

Příspěvek vytvořen 15

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek
Dobrý Zprávy